Yves Desmet

"Wie naar Radio Centraal luistert zal trouwens niet veel nieuws halen uit die krantenstukjes"

Zaterdag 8/2 werd radio Centraal onopvallend vermeld in het "standpunt" van Yves Desmet op pagina 2 van de Morgen. Helaas kon hij zich onze naam even niet herinneren ('een Antwerpse stadsradio'), en als hij later Nathalie wil gaan feliciteren is ze al weg, en kan hij ze ook niet meer vinden. Dan dus maar langs een column in de krant, handig wel, hehe.

Hij laat iets daarvoor niet na de loftrompet te steken over de eigen krant, ('de progressiefste van Vlaanderen, al heel haar bestaan pleitend voor een multiculturele samenleving' etc ..). Toch spijtig dat hij ons niet kent. Zijn collega van HLN (zijn naam kan ik me even niet herinneren) kent Centraal wel, en belt zaterdag op om het verhaal te verifieren. Hij krijgt echter niet een van de 2 bevallige Radio Centraal secretaressen met zaterdagdienst aan de lijn, maar rechtstreeks de studio. Hij komt in het redaktieprogramma terecht, waar men net over hetzelfde onderwerp bezig was, en hij dus live mag participeren. Geert is erg geinteresseerd in wat hij met de verkregen informatie gaat doen, en met zoveel getuigen kan de journalist dan ook niet anders dan een zo waarheidsgetrouw mogelijk stukje schrijven.

Blijkbaar .. wat zeg je Nathalie? .. ah, toch wel, SV .. sorry, idd.

De informatie-overdracht lijkt redelijk efficient verlopen, want de naam van Radio Centraal wordt in alle glorie vermeld. Nochtans beschrijft Nathalie zichzelf eerder als "journalist in spe", bv op de site turnhoutsebaan.net (in het forum). Waar "in spe" dan weer niet begrepen wordt, en ze, ocharme, alweer de volle laag krijgt.

Wie het debat over "Oorlogsjournalistiek in Borgerhout" georganiseerd heeft, had zich waarschijnlijk aan een iets genuanceerdere discussie verwacht. --Wim Webgang, 10/02/2003

De Morgen

In drie jaar tijd maakte Yves Desmet van het verarmde ochtendblad De Morgen een succesvolle kwaliteitskrant. En hij hoopt tegen beter weten in dat zijn werk bij zal dragen aan veranderingen in BelgiŽ, 'het land van de duizend schandalen': 'Als het nu niet lukt de hele beerput leeg te krijgen, vergeet het dan maar.' --Eveline Brandt, Nov 1997 http://www.groene.nl/1997/48/eb_desmet.html

your Amazon recommendations - Jahsonic - early adopter products

Managed Hosting by NG Communications